Уряд схвалив ще один кредит від ЄБРР

Середа, 28 липня 2010, 13:32

Кабмін схвалив залучення НЕК "Укренерго" кредиту ЄБРР на 175 млн. євро на будівництво повітряної лінії напругою 750 кВ Запорізької АЕС - підстанція "Каховська".

Про це повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов уточнив, що в даний час банк і "Укренерго" ведуть підготовчі роботи з підписання кредитної угоди.

"Питання про виділення позики EUR175 млн під державні гарантії планується винести на розгляд ради директорів банку восени 2010 року", - сказав Усов.

Реклама:

Як повідомлялося, загальна вартість проекту - до 449 млн. євро.

Метою будівництва нової ЛЕП є зв'язок енергосистеми України з європейською енергосистемою UCTE.

У жовтні 2009 року Європейський інвестиційний банк вже ухвалив рішення про виділення НЕК "Укренерго" на цей проект кредит до 150 млн. євро.

ЄБРР планував 8 червня розглянути можливість надання кредитів під держгарантії НЕК "Укренерго"

Однак прийняття рішень відкладено восени 2010 року. Нова дата засідання ради директорів банку за проектом "Укренерго" - 14 вересня,

Раніше ЄБРР уже тричі переносив терміни розгляду кредиту за проектом "Укренерго" з початкової дати - 8 грудня 2009 року.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!