Азаров підготував губернаторам неприємний сюрприз

Середа, 28 липня 2010, 11:09

Прем'єр Микола Азаров попереджає губернаторів про особисту відповідальність за погашення боргів підприємств теплокомуненерго за газ та електроенергію.

Про це Азаров заявив, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

"Те, що у нас теплокомуненерго не сплатили 55% спожитого газу ще за старими тарифами, - це показник того, наскільки відповідально ставилися керівники до цієї проблеми", - сказав він.

"Я поставив питання однозначно: у 2011 рік країна перейде без боргів. Я вимагаю, щоб особисто голови обласних державних адміністрацій відповідали за стовідсоткове погашення боргів за поточну плату", - сказав Азаров.

Реклама:

Водночас, прем'єр наголосив на необхідності за умови підвищення житлово-комунальних тарифів забезпечити належну якість житлово-комунальних послуг.

"Люди справедливо нарікають, що тарифи підвищуються, а якість послуг знижується, тому за 2,5 місяці, які залишися до опалювального сезону, Міністерство житлово-комунального господарства повинно мобілізувати всі ресурси для того, щоб замінити всі труби, і ми не гріли повітря, не марнували воду, відремонтувати котельні, утеплити будинки тощо", - наголосив він.

Азаров також повідомив, що сьогодні на засіданні уряд розгляне питання про персональну відповідальність заступника голови однієї з обласних державних адміністрацій за неналежне виконання посадових обов'язків у сфері підготовки соціальної інфраструктури, зокрема, шкіл до роботи в умовах осінньо-зимового періоду.

Водночас, глава уряду не уточнив, про який саме регіон йдеться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!