"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британці не збираються продавати частку в ТНК-ВР

Вівторок, 27 липня 2010, 20:33

BP Plc. не обговорює продаж своєї частки в третій за рівнем видобутку нафти компанії в Росії ТНК-BP.

Про це заявив співвласник російської компанії Герман Хан, повідомляє агентство Reuters.

"Ми не обговорювали продаж або купівлю, BP не обговорює продаж цього пакета", - сказав він.

Хан додав, що підтримує призначення Роберта Дадлі главою BP, про яке було оголошено у вівторок, і вітає можливе входження Тоні Хейворда, який до жовтня залишається главою нафтового гіганта, до ради директорів ТНК-BP.

Реклама:

"Ми повністю підтримуємо призначення пана Дадлі на пост керівника BP ... У нас виникали тертя, але вони носили неособистісний характер, а деяку неузгодженість підходів на рівні акціонерів", - сказав Хан.

Дадлі залишив пост голови російсько-британського СП в 2008 році після гострого конфлікту акціонерів у ТНК-ВР, коли російські співвласники-олігархи Михайло Фрідман, Хан, Льон Блаватник і Віктор Вексельберг сперечалися з BP про перспективи розвитку та управління спільним підприємством, нагадує агентство.

Хан сказав, що ТНК-BP співчуває BP через аварію в Мексиканській затоці і додав, що російська сторона неодноразово висловлювала підтримку Хейвордові, розуміючи, що йому з високим ступенем ймовірності рано чи пізно довелося б залишити компанію через аварію.

Як повідомлялося, у вівторок ВР заявила, що нинішній глава компанії Хейворд в жовтні поступиться своїм місцем керівникові операції з ліквідації витоку Дадлі.

Заступник глави компанії Максим Барський, який повинен пересісти в крісло глави ТНК-ВР з 2011 року, хоче перетворити СП на найбільшого приватного нафтодобувника в Росії, і аналітики говорять, що досвід Хейворда може йому стати в нагоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: