"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінвуглепром визначився з інвестиційно привабливими шахтами

Вівторок, 27 липня 2010, 17:12 -

Міністерство вугільної промисловості визначило попередній перелік з 38 шахт, які мають перспективу розвитку і є найбільш привабливими для приватизації.

Про це ідеться у повідомленні, розміщеному на веб-сайті міністерства.

"Мінвуглепром готовий розглянути інвестиційні пропозиції щодо цих об'єктів усіх зацікавлених осіб та встановити надалі надійні партнерські відносини", - зазначається у повідомленні.

Згідно з документом, попередній перелік підприємств для ефективної реалізації державно-приватного партнерства в частині модернізації та технічного переоснащення державних вуглевидобувних підприємств "був сформований виходячи з їх рівня виробничо-економічного потенціалу з урахуванням обсягів видобутку, потужності, собівартості і наявності запасів вугілля".

Реклама:

За даними Мінвуглепрому, в разі вкладення в пропоновані шахти 10,974 млрд. гривень інвестицій (на технічне переоснащення - 5,436 млрд. гривень, в капітальне будівництво - 5,538 млрд. гривень) видобуток вугілля на них виросте з 25,4 млн. тонн до 47,3 млн. тонн.

Для отримання додаткової інформації щодо інвестиційних об'єктів необхідно звернутися в управління інвестиційних програм і тендерних закупівель Мінвуглепрому, уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, Україна має намір завершити приватизацію інвестиційно привабливих вуглевидобувних підприємств до кінця 2014 року.

За даними Мінвуглепрому, передача підприємств вугільної галузі в управління Фонду держмайна України для проведення їх корпоратизації очікується до середини 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: