"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ІСД кажуть, що винні Ахметову іншу суму

Вівторок, 27 липня 2010, 11:55 -

Корпорація "ІСД" заявляє, що сума заборгованості підприємств групи перед підприємствами "Метінвеста", які були оприлюднені раніше, не відповідають дійсності.

Про це йдеться в повідомленні пресс-служби корпорації.

"Протягом 2008-2009 років в умовах економічної кризи, яка найбільше вплинула на діяльність метпідприємств України, у Алчевського меткомбінату і Дніпровський меткомбінат імені Ф. Дзержинського справді виникла заборгованість перед "Метінвестом" за здійснені поставки залізорудної сировини", - йдеться в повідомленні.

Однак, "ІСД" заявляє, що "станом на 26 липня 2010 року, суми заборгованості підприємств групи перед підприємствами групи "Метінвест", якими оперують деякі ЗМІ, не відповідають дійсності".

Реклама:

В той же час, "ІСД" не називає реальну суму заборгованості і навіть не вказує більша ця сума чи менша за ту, яка повідомлялася раніше у ЗМІ.

Окрім цього, корпорація повідомляє, що ВАТ "АМК" і ВАТ "ДМКД" здійснюють погашення заборгованості перед партнерами, в тому числі постачальниками залізорудної сировини.

 "ІСД" веде переговори з міжнародними банками та фінансовими установами, щодо реструктуризації фінансового боргу.

Наостанок, "ІСД" додає, що вона сподівається на подальше успішне співробітництво з постачальниками сировини, українськими та міжнародними банками та фінансовими установами.

Як повідомлялося, Департамент державної виконавчої служби Мінюсту наклав арешт на майно корпорації "ІСД".

Зокрема, арешт було накладено на майно Дніпровського металургійного комбінат ім. Дзержинського, Алчевського металургійного комбінату і Краматорського металургійного завод ім. Куйбишева.

Арешт був накладений у зв'язку з виконанням рішень судів щодо стягнення з зазначених підприємств боргів за сировину, які в сумі становлять близько 1,7 млрд. гривень.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: