Уряд розпродасть непотрібну землю

Вівторок, 27 липня 2010, 11:02
Мінекономіки, Мінфін і Держкомзем до 1 жовтня мають розробити законопроект про управління землями держвласності.

Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії з контролю за використанням і відчуженням земель оборони та інших земель дервласності під головуванням віце-прем'єра Володимира Сівковича, повідомляє прес-служба уряду.

Під час засідання обговорювалися питання впорядковування землекористування Міноборони, Мінтрансзв'язку, МВС, МНС, СБУ, Мінприроди, Мінагрополітики, Держприкордонслужби, Держдепартаменту виконання покарань.

Комісія вирішила організувати робочі групи для перевірки фактів вилучення земель оборони для потреб ЖКГ та інших цілей, після чого вжити заходів щодо повернення незаконно вилучених земель у держвласність до 1 жовтня цього року, зазначили в Кабміні.

Також Міноборони, МВС, МНС, Держкомзем, Держприкордонслужба, Держдепартамент виконання покарань, Нацакадемія аграрних наук до 1 вересня мають встановити ділянки, які не використовуються по цільовому призначенню або більше непотрібні для подібного використання, та підготувати їх до продажу шляхом аукціонів.

Реклама:

Крім того, Міноборони, Мінагрополітики і Держкомзему доручено розробити механізм передачі земельних ділянок військових радгоспів, які не використовуються для потреб оборони в сферу управління Мініністерства аграрної політики.

Також до 1 вересня Держкомзем разом з Мін'юстом повинні ініціювати внесення змін до законів в частині надання Держкомзему права звернення до суду в інтересах держави з питань, що знаходяться в його віданні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!