Київські ресторани виганяють з набережної

Понеділок, 26 липня 2010, 15:32

Власники плавучих ресторанів і готелів Києва одержали письмовий наказ від ДП "Адміністрація річпортів" покинути територію вул. Набережно-Хрещатицької.

Щоправда, ніяких строків у цьому документі не зазначено, пише "Газета по-київськи".

Керівництво ресторанів і готелів розгублене, адже в наказі не зазначено ні строків, ні місця, куди, повинні відплисти дебаркадери.

"Тому ніяких рішень про переміщення ми приймати не будемо", - сказала адміністратор флотелю "Фараон" Вікторія Медведєва.

Реклама:

Водночас адвокат, який захищає інтереси власника ресторану "Муракамі", Олександр Черних каже, що справа дуже заплутана, оскільки "Адміністрація річпортів" так і не надала власникам ресторанів і готелів на воді свої повноваження й права на територію.

"Днями одержав листа з регістру судноплавства, у ньому говориться, що повноваження з розпорядження частини набережної належать "Адміністрації річпортів". Наскільки я розумію, ідеться про постанову Кабміну від 2007 року. Але з тих пор вона ніким не підписана. Принаймні, власники дебаркадерів не ознайомлені з подібним рішенням", - сказав адвокат.

Він додав, що реагувати на заяву і говорити про переміщення дебаркадерів можна буде, як тільки пред'являть відповідний документ.

"Але його, наскільки мені відомо, не існує. Таким чином, права на набережну може привласнити собі будь-хто, написавши подібний лист", - сказав Черних.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: