Мінтранс хоче підвищити вартість аеронавігації

Понеділок, 26 липня 2010, 14:38

Міністерство транспорту і зв'язку пропонує з 1 жовтня 2010 року збільшити плату за послуги аеронавігації в повітряному просторі України.

Згідно з підготовленим відомством проекту наказу, пропонується збільшити плату за обслуговування на маршруті на 22,3% - до 45,56 євро,  на 50 метричних тонн злітної маси, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Проект документа також передбачає підвищення ставки за обслуговування на підході та в районі аеродрому на 28,6% - до 7,56 євро на 50 метричних тонн злітної маси.

При цьому від сплати збору звільняються літаки злітною масою менше двох метричних тонн, повітряні судна, що перевозять королівські сім'ї, глав держав і міністрів з офіційною місією, а також рятувальні польоти та ін.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше генеральний директор IATA Джованні Бізіньяні назвав завищеною вартість аеронавігаційних послуг в Україні, зазначивши, що їх якість залишається одним з найнижчих в Європі.

Він також відзначив дорожнечу авіаційного палива в аеропортах країни.

У свою чергу, Мінтрансзв'язку заявило, що не має наміру знижувати вартість аеронавігації, оскільки Державному підприємству з обслуговування повітряного руху ("Украерорух") в даний час потрібні кошти для модернізації основних потужностей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: