Уряд визначиться з гральним бізнесом до осені

Понеділок, 26 липня 2010, 13:57

Законопроект про гральний бізнес у серпні надійде на узгодження в Кабінет міністрів.

Перелік територій, на яких гральний бізнес буде дозволений, уточнюється.

Про це повідомив сьогодні заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков, передає агентство "ЛІГАБізнесінформ".

"Зараз нами і Мінфіном розробляється законопроект. До кінця цього місяця він повинен бути погоджений і в серпні направлений на узгодження з усіма міністерствами і відомствами", - сказав Третьяков.

Реклама:

Третьяков також відзначив, що проект обговорювався з операторами ринку.

"Практично всі згодні з нашим підходом, для того, щоб все-таки ввести ліцензування азартних ігор, але вони не згодні з визначеними нормами, де повинен бути поширений гральний бізнес", - сказав чиновник.

Третьяков нагадав, що зараз діє закон про заборону грального бізнесу і він вимагає від уряду визначити гральні зони, де таким бізнесом можна займатися.

"Зараз пропонується визначити п'ятизіркові готелі по всій Україні, три-і чотиризіркові готелі тільки в Криму і визначити курортні міста, де це можна було б ввести", - сказав він.

Крім того, Третьяков нагадав, що за ліцензію на 7 років пропонується брати 5 млн. доларів

При цьому збережуться торгові патенти на кожну гральну одиницю. Буде запропоновано визначити більш жорсткі вимоги до організації бізнесу, а також до грального залу.

"Ігрові автомати ми поки пропонуємо заборонити, але далі подивимося, якою буде позиція міністерств і відомств. Інтерактивні ігри ми також пропонуємо заборонити ", - сказав він.

Третьяков пояснив, що на індивідуальному рівні українці зможуть користуватися послугами онлайн-казино, проте надання таких послуг операторами в Україні буде заборонено.

Крім цього, за словами Третьякова, буде запропонований один державний оператор лотереї.

"Як це прийнято у всіх країнах Європи. Я не знаю жодної європейської країни, в усякому разі, розвиненою, де не було б єдиного державного оператора. Для цього ми ввели такий розділ в наш законопроект", - додав він.

Нагадаємо, Закон України "Про заборону грального бізнесу в Україні" вступив у дію 26 червня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: