"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пішов на мирову з росіянами, які боялися Коломойського

Понеділок, 26 липня 2010, 11:25

Фонд держмайна та Брянський машинобудівний завод укладуть мирову угоду щодо купівлі "Луганськтепловоза".

Відповідне доручення дав ФДМ уряд, розпорядженням від 21 липня.

Уряд пропонує вирішити конфлікт між сторонами "шляхом укладення між Фондом державного майна та закритим акціонерним товариством "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" договору про зарахування зустрічних однорідних вимог".

"ФДМ забезпечити укладення мирової угоди, умови якої передбачатимуть припинення в повному обсязі зобов'язань фонду, що випливають з рішення господарського суду Києва від 1 квітня 2010 року у справі № 40/140, та зобов'язань ЗАТ "Брянський машинобудівний завод" щодо оплати пакета акцій відповідно до пункту 3 договору купівлі-продажу пакета акцій ХК "Луганськтепловоз" від 29 червня 2010 року.

Реклама:

Як відомо, госпсуд зобов'язав фонд держмайна повернути росіянам майже 58 мільйонів доларів за невдалу приватизацію 2007 року. Зважаючи на тодішній курс гривні ця сума становила 292,5 мільйонів гривень.

Виходячи з нинішнього курсу Україна мала б повернути Брянському машинобудівному заводу вже 459 мільйонів, що менше суми, за яку купили завод у 2010 році.

У 2010 росіяни заплатили за завод лише 410 мільйонів.

Водночас росіяни боялися, що заплативши зараз 410 мільйонів, вони не отримають їх назад, бо першими в черзі на відшкодування коштів ФДМ  стоять компанії Ігоря і Коломийського та Костянтина Григоришина за невдалу приватизацію Одеського припортового заводу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!