"Газ України" вимагає від комунальників прискорити оплату боргів

Понеділок, 26 липня 2010, 10:50

Заборгованість теплопостачальних підприємств перед ДК "Газ України" перевищує 2,4 мільярди гривень.

Про повідомляє прес-служба компанії.

Найбільші борги за газ за період з 1 жовтня 2009 року у підприємств ТКЕ Донецької  - 482 млн. гривень, Дніпропетровської - 344 млн. гривень, Луганської - 278 млн., Харківської 244 -млн., та Одеської -140 млн, областей.

"Заборгованість столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" залишається незмінною - понад 2 мільярди гривень", - зазначили у компанії.

Реклама:

"Найгірший рівень розрахунків за спожитий природний газ з 1 жовтня 2009 року стабільно демонструють тепловиробники Закарпаття - 39%, Луганщини - 45%, Житомирщини - 59%, та міста Севастополь - 55%", - зазначається у повідомленні.

Разом з тим, стовідсоткову оплату спожитого газу провели теплопостачальні підприємства Миколаївської області, а підприємства Чернівецької та Полтавської областей розрахувалися на 93%.

"Більшість підприємств ТКЕ не сплачують заборгованість за газ, спожитий у попередньому опалювальному сезоні 2008-2009 років. Сума їхнього боргу перед компанією за цей період складає понад 1,9 млрд. гривень", - наголошується у повідомленні "Газ України".

"За наявності у підприємств ТКЕ заборгованості за природний газ, спожитий з 1 жовтня 2009, ДК "Газ України" не укладатиме з ними договорів на постачання природного газу у новому опалювальному сезоні та не виділятиме їм планові обсяги природного газу", - заявили у компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!