Путін і Янукович не говорили про злиття "Газпрому" і "Нафтогазу"

Неділя, 25 липня 2010, 15:51

В ході своєї зустрічі Президент Віктор Янукович і Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін не обговорювали питання злиття "Газпрому" і "Нафтогазу".

Про це заявив російський прем'єр, передає агентство "ЛІГАБізнесінформ".

"Об'єднання не обговорювалося, але ми говорили про проблеми наших відносин у сфері енергетики. Ми говорили про розвиток трубопровідного транспорту, про "Південний потік", про розвиток ГТС України", - відзначив Путін/

"Це все поки речі дуже сирі, вони на рівні експертного обговорення знаходяться. Але ми про це говорили досить детально, в тому числі і з залученням фахівців з уряду України", - додав він.

Реклама:

Раніше Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що пропозиція його російського колеги Путіна об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз" - це не жарт.

28 травня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер за підсумками зустрічі в Москві з Міністром палива та енергетики України Юрієм Бойко заявив, що СП "Газпрому" і "Нафтогазу" на першому етапі може бути створене на паритетних засадах.

 "Першим кроком може стати створення СП двох компаній на паритетних засадах - 50 на 50. Зараз необхідно визначитися з переліком активів, які могли б бути внесені в спільне підприємство кожної зі сторін", - сказав тоді Міллер.

До цього Бойко заявив, що Україна повинна мати контрольний пакет у будь-якому спільному підприємстві, яке створюється на її території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!