Росія збільшить безмитну квоту для українських труб?

Неділя, 25 липня 2010, 13:20

Прем'єр Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем обговорив обсяги закупівель трубної продукції.

Про це прем'єр РФ заявив журналістам по завершенні робочого візиту в Україну, повідомляє прес-служба російського уряду.

"Українці просять збільшити або не знижувати обсяг, що купується в Україні нашими нафтогазовими компаніями трубної продукції", - зазначив Путін.

"Віктор Федорович передав мені листи українських трубників з подякою за те, що ми збільшили обсяг закупівель, з проханням залишити цей обсяг на найближчий час", - повідомив він.

Прем'єр РФ уточнив, що п'ятницю в Челябінську він зустрічався з металургами і трубними компаніями і все це "живий процес, від вирішення питань в рамках якого залежать долі підприємств".

"Ми дивилися з Віктором Федоровичем, в якому обсязі, що ми готові погодити", - розповів Путін.

"Так, там є певні протиріччя і між підприємствами, і між нашими міністерствами, але вони носять, можна сказати, "сімейно-побутовий характер". Ми знаходимо розв'язки взаємоприйнятні і навіть вигідні", - додав він.

Прем'єр РФ уточнив, що російські підприємства "воліють купувати значний обсяг на Україні": "Маю на увазі і цінові показники, і якість, і наші особливі відносини з Януковичем".

Як повідомлялося, на початку 2010 року Україна і Росія домовилися про встановлення безмитної квоти поставок українських труб на територію Росії в розмірі 260 тис. тонн.



Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!