"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін: товарообіг з Україною вийшов на докризовий рівень

Субота, 24 липня 2010, 17:46

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявляє, що товарообіг між Україною і Росією вийшов на докризовий рівень.

Про це сказано у стенограмі початку зустрічі Путіна і Януковича в Криму, розміщеній на сайті уряду Росії, повідомляє агентство "Українські новини".

"У нас фактично товарообіг, незважаючи на те, що він упав значно в 2009 році, вийшов на докризовий рівень уже", - сказав Путін.

При цьому російський прем'єр вказав на прогрес у співробітництві між двома країнами у високотехнологічній сфері, зокрема в авіаційній і космічній.

Реклама:

"У нас непогано йде робота щодо (літаків) Ан-70. Ми багато говорили ще з попереднім урядом і з колишнім президентом (України). Але зараз вирулюємо на продовження спільної роботи щодо (літаків) Ан-148, двигунів для інших типів літаків і для вертольотів. Тим більше наш вертолітний парк значною мірою укомплектовується двигунами з України. У космосі гарні перспективи. Ну й, звичайно, в енергетиці, - про це поговоримо окремо", - сказав Путін.

Прем'єр-міністр Росії подякував Януковичу за запрошення, зазначивши, що дуже радий побувати у Криму напередодні дня Військово-морських сил Росії.

У свою чергу український президент вказав на важливість подальшого розвитку двосторонніх відносин України з Росією і створення дієвих механізмів такого співробітництва.

Янукович запропонував Путіну розглянути під час цієї зустрічі актуальні питання співробітництва, зокрема, ті, які плануються до розгляду на засіданні україно-російської міждержавної комісії, котра має відбутися восени в Росії.

За словами президента, є ціла низка пропозицій, підготовлених українською і російською підкомісіями, які потрібно вирішувати зараз на рівні урядів.

Як повідомлялося 24 липня, Путін прибув до України для зустрічі з Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!