"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" взявся захищати російський ринок від імпортної метпродукції

П'ятниця, 23 липня 2010, 21:10

Російський "Газпром" пропонує обмежити експорт сировини для металургійної промисловості.

"За підсумками першого півріччя 2010 року понад 50% труб, відвантажених для "Газпрому", виготовлені з імпортної листа", - повідомив Микола Токарєв, голова другого найбільшого російського споживача трубної продукції - АК "Транснефть", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для розв'язання зазначеної ситуації "Газпром" направив в Мінекономрозвиток пропозицію, що передбачає введення обмежувальних мит на експорт залізорудної сировини, коксівного вугілля і металобрухту.

"На нашу думку, російські металургійні компанії повинні орієнтуватися на внутрішнє споживання і не переносити тенденції з зовнішніх сировинних ринків", - заявив він.

Реклама:

Заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач, коментуючи ці пропозиції, нагадав, що в травні на нараді у прем'єр-міністра Володимира Путіна було вирішено у 2010 році не вводити ніяких експортних мит.

"Ми підтримуємо, що потрібно довести до кінця роботу з переходу на як мінімум річні контракти, щоб була стабільність. Після цього, виходячи з кон'юнктури, дивитися, чи знадобиться нам експортне мито на залізорудну сировину", - сказав Клепач.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!