НБУ спрогнозував терміни надходження кредиту МВФ

П'ятниця, 23 липня 2010, 16:30

Нацбанк прогнозує отримання Україною близько 15 млрд. доларів кредиту МВФ в рамках програми співробітництва до 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні Нацбанкку.

"Передбачається, що загальна сума нової програми буде становити 10 млрд. СПЗ - близько 15 млрд. доларів США в еквіваленті, протягом 2,5 років", - говориться в повідомленні.

НБУ відмічає, що 16 липня була завершена робота з підготовки нової програми МВФ stand by для України, завдяки якій в Вашингтон був відправлений відповідний спільний запит уряду і НБУ, адресований директору-розпоряднику МВФ.

Реклама:

НБУ підкреслює, що для ухвалення позитивного рішення щодо України був прийнятий закон "Щодо діяльності НБУ", відповідно до якиго термін повноважень голови НБУ збільшено з 5 до 7 років, щоб уникнути збігу з терміном повноважень Верховної Ради і Президента.

Також було прийнято постанову правління НБУ № 327 від 13 липня, згідно з яким стабілізаційний кредит надається платоспроможному банку для підтримки ліквідності на термін до 90 днів.

Відповідно до постанови № 327, НБУ може ухвалити рішення про продовження терміну надання стабкредиту, при цьому загальний термін користування таким позикою не може перевищувати 360 днів, а у разі реальної загрози стабільності роботи банку - 450 днів.

Як відомо, рада директорів МВФ розгляне програму співпраці з Україною 28 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!