"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров відклав утілення обіцянки Януковича

П'ятниця, 23 липня 2010, 12:25

Кабінет міністрів прийняв рішення відстрочити реформи у сфері місцевих бюджетів.

Відповідне урядове розпорядження №1467-р, яким вносяться зміни до Концепції реформування місцевих бюджетів, підписане прем'єр-міністром 21 липня, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з прийнятими змінами, проведення реформ у сфері місцевих бюджетів відстрочено з 2011 до 2014 року.

Також Кабмін виключив з Концепції абзац, яким пропонувалося створення фондів регіонального розвитку.

Реклама:

Крім цього, з 2011 до 2014 року відстрочено "подальше удосконалення бюджетного та податкового законодавства з метою зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування у середньостроковій перспективі, що забезпечує цілісність, послідовність і стабільність державної фінансової політики у сфері місцевих бюджетів".

Як повідомлялося, спочатку Концепція реформування місцевих бюджетів, яку прийняв уряд Віктора Януковича в 2007 році, була спрямована на проведення у період до 2011 року реформ у сфері місцевих бюджетів "для підвищення конкурентоспроможності регіонів, забезпечення їх сталого розвитку, високої продуктивності виробництва та зайнятості населення".

Однією з програмних тез кандидата у президенти Януковича на виборах 2010 року було розширення повноважень місцевих рад та реформування міжбюджетних взаємовідносин на користь місцевого самоврядування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: