З вересня у Києві знову подорожчають компослуги?

П'ятниця, 23 липня 2010, 11:26

Тарифи на гарячу воду й опалення у Києві знову хочуть підняти у зв'язку з підвищенням ціни на газ, що використовують для нагрівання води.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерело в мерії.

"Через два тижні в МінЖКГ повинні підготувати рішення про автоматичне коректування тарифів у зв'язку з підвищенням ціни на газ. Зміни будуть восени, швидше за все, з вересня", - сказав співрозмовник видання.

За словами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, в такому випадку підвищення тарифів складе 30%.

Реклама:

"Ми зростання тарифів не ініціюємо. Але газ становить близько 60% собівартості тарифів у Києві, отже, це приведе до підвищення цін на тепло й гарячу воду приблизно на 30%", - сказав чиновник.

Як відомо, з 1 липня тарифи вже були підвищені приблизно на 40%, тож з серпня мешканці однокімнатної квартири заплатять 231 гривню, а з вересня сума може становити 270,81 гривні.

Жителям двокімнатних до 409,5 гривні, які нарахують у серпні може додатися ще 67,98 гривні (477,46), а трикімнатної - до 488,85 гривні може доплюсуватися 77,7 гривні (566,56 гривні).

Водночас перший заступник голови КМДА Олександр Попов заявляв, що точно не знає, чи приведе збільшення ціни на газ до подорожчання копмослуг, мовляв, треба розібратися, усе прорахувати, обговорити з Мін ЖКГ.

Крім того, з 1 серпня повинні підвищити поріг субсидування для незаможних киян. Якщо зараз субсидію одержують родини, які повинні платити за компослуги більше 20% офіційного доходу, то з 1 серпня буде вже 15%.

Що стосується пенсіонерів, інвалідів і багатодітних матерів-одиначок, то для них субсидії будуть платити вже після 10% порога (зараз 15%).

Мазурчак прогнозує, що кількість субсидованих киян таким чином збільшиться вдвічі - майже до 40 тис. родин. Гроші на це виділять із держбюджету.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: