"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft отримала прибуток і виручку вищі за очікування

П'ятниця, 23 липня 2010, 10:41

Microsoft Corp, найбільший світовий виробник ПЗ, різко, на 22%, збільшила виручку в четвертому фінансовому кварталі, за рахунок успішних продажів програмного забезпечення для комп'ютерів і серверів.

Показник перевершив очікування ринку, повідомляє агентство Bloomberg.

Виручка Microsoft досягла в минулому кварталі рекордних 16,040 млрд. доларів, перевершивши 15,3 млрд. доларів, які очікувалися економістами, опитаними агентством.

При цьому чистий прибуток Microsoft зріс за квартал на 48% - до 4,52 млрд. доларів, або 51 цента на акцію, проти 3,05 млрд. доларів, або 34 центів, за той же період 2009о року. Аналітики в середньому очікували 46 центів.

Реклама:

За фінансовий рік у цілому Microsoft збільшила чистий прибуток на 29% - до 18,76 млрд. доларів, виторг - на 7%, до 62,48 млрд. доларів.

Зростання виручки було забезпечено запуском нової версії Windows7, що дало збільшення продажів до 4,55 млрд. доларів із 3,17 млрд. доларів за рахунок, зокрема, гарного попиту в корпоративному секторі.

У той же час результати в сегментах, пов'язаних із пошуковим бізнесом, мобільними технологіями, розважальними програмами, виявилися не настільки вражаючими, і тут Microsoft знов зазнала збитків.

На вечірній сесії в четвер акції компанії після оголошення квартальних результатів спочатку виросли, але в підсумку змінилися мало.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: