"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко пропонує не писати бюджет на рік

Четвер, 22 липня 2010, 20:35

В Україні необхідно ввести режим середньострокового бюджетного планування.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, відкриваючи сьогодні засідання української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС.

"Європа давно живе у режимі середньострокового бюджетного планування. Така система має якнайшвидше вводитися і в Україні", - сказав він.

"Це не лише значно підвищить ефективність витрачання бюджетних коштів, але й дозволить нам перейти на новий рівень у спілкуванні з європейськими партнерами", - зазначив Тігіпко.

Реклама:

Він підкреслив важливість дотримання затвердженого плану першочергових заходів, спрямованих на європейську інтеграцію.

"Лише проведення ліберальних реформ та системна робота над змінами законодавства здатні реально просунути Україну на шляху євроінтеграції", - вважає віце-прем'єр.

Під час засідання були розглянуті перспективи подальшого співробітництва між Україною та ЄС в енергетичній галузі та питання всеохоплюючої інституційної розбудови.

Особливу увагу Тігіпко приділив питанню можливості урахування інтересів України при формуванні бюджету ЄС на 2014-2018 роки.

Він також відзначив важливість тісної співпраці Уряду з громадськими організаціями.

"Думка громадськості обов'язково має бути врахована при роботі над документами, які визначатимуть нашу співпрацю з Євросоюзом", - зауважив урядовець.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: