"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Сірим" автодилерам перекриють кисень

Четвер, 22 липня 2010, 17:19

Державна митна служба та Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів планують припинити роботу "сірих" автодилерів.

Про це повідомляє тижневик "Коментарі".

Як пише видання, ці структури збираються підписати угоду про співпрацю, у рамках якої митники зможуть скласти базу індикативних цін на імпортні авто.

Після цього "сірі" імпортери вже не зможуть занижувати суми митних платежів і продавати авто на 5-10% дешевше, ніж офіційні дилери.

Реклама:

Як пояснив виданню генеральний директор ВААІД Олег Назаренко, офіційні дилери щокварталу надаватимуть ДМСУ дані про заводські ціни на автомобілі.

Ці дані будуть уведені в комп'ютерну базу всіх митниць, і навіть десь на периферії інспектор не зможе оформити машину за заниженою вартістю - спрацює захисна програма, і він просто не роздрукує декларацію.

Однак, погодившись співпрацювати з митниками, офіційні постачальники зможуть ліквідувати лише 20% "сірих" дилерів.

Саме стільки "сірих" імпортерів, за даними аналітичної компанії Autoconsulting, ввозять ті ж моделі, що й офіційні постачальники.

Близько 60% усіх "сірих" дилерів ввозять в Україну позашляховики, ще близько 20% ввозять такі бренди, яких в Україні немає й не буде найближчим часом, - Acura, Toyota Fortuner, Sequoia, Tundra, Cadillac, Hummer, Lincoln.

Через це, пише видання, більшість "сірих" дилерів переорієнтуються на поставки тих марок, які не продаються в Україні офіційно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: