Мінвуглепром планує за п'ять років роздати всі шахти

Четвер, 22 липня 2010, 14:31 -

Міністерство вугільної промисловості планує завершити приватизацію інвестиційно привабливих вуглевидобувних підприємств до кінця 2014 року.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби міністерства.

У Мінвуглепромі називають приватизацію економічно ефективних державних вугільних підприємств і ліквідацію безперспективних ключовим напрямком реформування галузі.

У повідомленні уточнюється, що до кінця 2010 міністерство має намір розробити обґрунтування базових положень реформи і прогнозу подальшого розвитку галузі.

Реклама:

Розробленим Мінвуглепромом планом-графіком передбачається, що до середини 2012 року необхідно передати відповідні підприємства вугільної галузі на баланс Фонду державного майна для проведення їх корпоратизації.

У повідомленні підкреслюється, що одним із необхідних етапів лібералізації ринку вугільної продукції є ліквідація державного підприємства "Вугілля України" як монопольного оператора оптового ринку вугілля.

"У рамках загальної концепції економічної реформи це (ліквідація "Вугілля України") має відбутися до кінця 2012 року після практичного завершення приватизації вуглевидобувних підприємств, або теплових електростанцій, які є основними споживачами енергетичного вугілля", - уточнюють у міністерстві.

Крім того, одним із необхідних факторів відходу від держмонополії є поступовий перехід на принципи біржової торгівлі вугільною продукцією, а також її поставок за прямими договорами.

Мінвуглепром очікує, що до кінця 2016 року знизяться обсяги державного субсидування на операційні видатки галузі не менше ніж на 80%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: