"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович доручив закупити 4-4,5 мільйона тонн зернових

Четвер, 22 липня 2010, 13:47

Президент Віктор Янукович доручив міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку закупити до Аграрного фонду 4-4,5 млн. тонн зернових.

Таке доручення Янукович зробив на зустрічі з Присяжнюком, на якій обговорювалася ситуація в аграрному секторі України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на ситуацію на світовому ринку зерна, глава держави звернув увагу на необхідність формування продовольчого резерву, а також регіональних резервів для забезпечення продовольчої безпеки країни. Президент доручив закупити в аграрний фонд 4-4,5 млн. тонн зернових", - говориться в повідомленні.

Янукович також доручив розпочати підготовку до осінньо-польових робіт, в тому числі передбачити механізми здешевлення вартості паливно-мастильних матеріалів, забезпечення селян добривами, засобами захисту рослин та кредитними ресурсами.

Реклама:

Окремо президент доручив прискорити розробку програми розвитку молочного і м'ясного тваринництва.

За даними Присяжнюка. травневий прогноз урожаю зернових на рівні 46 млн. тонн був зменшений на 3,5 млн. тонн через складні погодні умови.

З урахуванням уточненого прогнозу, визначено, що загальний обсяг експорту зернових в 2010-2011 маркетинговому році складе 16 млн. тонн.

Заслухавши доповідь про хід та графіку виконання аграрних реформ, Янукович підкреслив особисту відповідальність міністра за реалізацію реформ в аграрному секторі та гармонізацію українських стандартів в АПК з нормативами ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: