Тарута повернув Ярославському борг

Четвер, 22 липня 2010, 11:26

"Українська металургійна компанія" (УМК), яка належить бізнесмену Олександру Ярославському, домоглася від Дніпровського меткомбінату імені Дзержинського (ДМКД), що входить до корпорації "ІСД" Сергія Тарути, погашення заборгованості в розмірі 67,3 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу УМК.

"Господарський спір, який тривав близько року, був дозволений в середині липня до взаємного задоволення сторін", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДМКД не виконав свої зобов'язання перед УМК з постачання металопродукції відповідно до укладеного у 2002 році договору, і в результаті вжитих позивачем спроб досудового врегулювання і судових розглядів 8 вересня 2009 року господарський суд Дніпропетровської області ухвалив стягнути з меткомбінату 67,3 млн. гривень.

Реклама:

Це рішення згодом підтвердили апеляційний господарський, Вищий господарський і Верховний суд.

У той же час за заявою одного з кредиторів було порушено справу про банкрутство ДМК ім.Дзержинського.

У свою чергу, УМК заявила про ознаки навмисного доведення комбінату до банкрутства і подала до Вищого господарського суду касаційну скаргу на ухвалу суду про порушення справи про банкрутство.

Судове засідання було призначене на 21 липня, проте оскільки сторони прийшли до мирової угоди, УМК відкликала свою скаргу, і нині господарський спір врегульовано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: