Обама підписав закон про реформу Уолл-стріт

Четвер, 22 липня 2010, 10:23

Барак Обама в середу підписав закон про наймасштабнішу реформу фінансової системи США з часів Великої депресії.

Президент пообіцяв остудити гарячі голови на Уолл-стріт, чия схильність до ризику викликала світову кризу і поставила під загрозу економіку США, повідомляє агентство Reuters.

Представники впливових ділових кіл Америки розкритикували новий закон, що підкреслило складність відносин між Обамою і бізнес-спільнотою.

Але декому на Уолл-стріт сподобалося, що закон став більш ясним після декількох місяців дебатів у Конгресі з приводу параметрів реформи.

Реклама:

Закон, який був схвалений у Сенаті минулого тижня, спрямований проти ризикових операцій на Уолл-стріт, які викликали економічну кризу в 2007-2009 роках, а також передбачає зміцнення захисту інтересів споживачів.

Він передбачає створення Служби фінансового захисту споживачів, яка буде контролювати ринок фінансових продуктів - від кредитних карток до іпотеки.

Проти цього нововведення особливо жорстко висловлювалися банки.

"Завдяки цьому закону, громадянам Америки більше ніколи не знадобиться розплачуватися за помилки Уолл-стріт", - сказав Обама на церемонії підписання закону, де були присутні банкіри з Уолл-стріт, лідери підприємницького співтовариства і законодавці.

"Більше не буде жодних дотацій проблемним фірмам за рахунок грошей платників податків. Крапка", - додав він.

Закон забезпечить визначеність "всім, від банкірів до фермерів і власників бізнесу", відзначив Обама.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: