"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський пішов проти Податкової

Четвер, 22 липня 2010, 09:59

Голова Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський звинувачує Державну податкову адміністрацію в невиправданому ускладненні для підприємств і підприємців умов здачі податкової звітності.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Держкомпідприємництва.

Ідеться про випадки відмови приймати декларації про податок на прибуток підприємств, в яких містяться негативні значення об'єктів оподаткування.

Крім того, фахівці Держкомпідприємництва зафіксували випадки блокування співробітниками Податкової надання звітності засобами електронного зв'язку.

Реклама:

Також Бродський підкреслює неприйнятні умови для здачі податкової звітності.

"Загальною проблемою для всіх податкових інспекцій є недостатня кількість вікон для прийняття звітностей, великі черги, непровітрювані приміщення. Такі умови здачі документів викликають агресивне ставлення підприємців до фіскальних органів та створюють напруженість у суспільстві", - цитується в повідомленні відкритий лист Бродського до Податкової.

У ньому наголошується, що комітет продовжує отримувати велику кількість скарг з цього приводу.

"Така вакханалія в роботі податкових інспекцій повинна піти в минуле разом зі старою владою", - підкреслив голова комітету.

Бродський висловив надію, що Податкова усуне недоліки у своїй роботі і перейде до цивілізованих умов співпраці податківців з підприємцями.

Раніше низка ЗМІ заявили про перешкоджання Податкової здачі податкової звітності у випадку, якщо підприємство відмовляється платити податки, відповідні неофіційному галузевому коефіцієнту податкового навантаження з обороту - максимальним показниками навантаження на найбільш крупних платників податків галузі.

Як повідомлялося, у червні 2010 року ДПАУ збільшила збір податків майже в півтора разу більше, ніж за такий же період 2009 року.

Тоді це пояснили неофіційними розпорядженням керівництва Податкової обов'язково прив'язувати збір податків до галузевих коефіцієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!