"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Батьківщина" піде в суд через підвищення тарифів на газ

Середа, 21 липня 2010, 15:40

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" має намір оскаржити в суді постанову НКРЕ про підвищення ціни на газ для населення з 1 серпня.

Про це заявив віце-спікер, член "Батьківщина" Микола Томенко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Готуємо позов і спробуємо через нього допомогти президентові та прем'єр-міністру виконати свою обіцянку, яку вони цинічно й нахабно порушили спочатку 13 липня, а сьогодні фактично підтвердили готовність виконувати це з 1 серпня", - сказав Томенко.

Він також додав, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін затвердив порядок виділення субсидій населенню у зв'язку з підвищенням з 1 серпня ціни на газ.

Реклама:

За словами Томенка, згідно з порядком виділення субсидій очікується отримання субсидій до 9 млн. громадян.

Віце-спікер нагадав, що і президент Янукович та прем'єр-міністр Азаров неодноразово заявляли, що тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть.

"У мене складається враження, що вже не президент і не прем'єр-міністр, а Росукренерго, і ті люди, які навколо нього, керують цією країною", - підкреслив він.

Народний депутат Сергій Власенко БЮТ повідомив, що "Батьківщина" готує позов до Київського окружного адміністративного суду про визнання незаконною постанову НКРЕ від 13 липня.

Власенко повідомив, що позов може бути поданий до суду вже завтра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!