Філарет просить Януковича відпустити Макаренка і Діденка

Середа, 21 липня 2010, 15:10

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликає Президента Віктора Януковича сприяти звільненню з-під варти заарештованих колишнього керівника Держмитниці Анатолія Макаренка та екс-першого заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка на поруки до остаточного розгляду їхніх справ судом.

Про це йдеться у зверненні глави Української православної церкви Київського патріархату до Януковича, передає агентство "УНІАН".

Зокрема, як зазначив Патріарх, "останнім часом з`явилось багато нарікань щодо здійснення правоохоронними органами та спеціальними службами нашої держави утисків та переслідувань громадян, іноді, і за політичними мотивами".

Так, додав глава УПЦ КП, нещодавно, відбулись несподівані затримання за рішенням СБУ колишнього керівника Держмитслужби Макаренка та колишнього першого заступника голови "Нафтогазу".Діденка.

Реклама:

Як зазначив Патріарх, адвокати обох затриманих запевняють, що для проведення слідчих дій у їх затриманні та утриманні під вартою не було потреби, а справжньою метою затримання було бажання відповідних служб залякати підозрюваних та продемонструвати опозиції впевненість у власних силах та безкарності дій.

Безумовно, підкреслив глава УПЦ КП, церква не втручається у політичні процеси, водночас церква не існує поза життям громади.

"Тому ми щиро поділяємо Ваше занепокоєння існуючим станом справ із забезпеченням законності у державі та вітаємо Ваші зусилля, спрямовані на посилення ефективності роботи правоохоронних органів, суворе дотримання законів та неухильне забезпечення прав людини", - сказав він.

На думку Патріарха Київського і всієї Руси-України, суспільству важливо знати, що влада може бути милосердною, справедливою і турботливою до своїх громадян.

За його словами, "прикладом такої доброї волі ми б обов`язково назвали звільнення з-під варти заарештованих Макаренка та Віденка на поруки до остаточного розгляду їхніх справ судом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!