Фонд держмайна не може домовитися з акціонерами "АероСвіту"

Середа, 21 липня 2010, 13:59

Фонд державного майна відзначає відсутність в переговорах з недержавними акціонерами "АероСвіту" з питань подальшої діяльності компанії.

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Розгляд спірних питань перебуває на тому ж етапі, на якому він був місяць тому і два місяці тому", - сказав він.

За словами Рябченка, фонд поки не планує брати участь в зборах акціонерів "АероСвіту" до формування спільної позиції щодо спірних питань.

Реклама:

"У будь-який момент може бути прийнято рішення, якщо буде досягнута домовленість (з недержавними акціонерами), але на сьогодні немає позитивного рішення, немає домовленості, тому на збори ми не підемо", - зазначив він.

Як повідомлялося, акціонери "АероСвіту" не можуть провести збори з кінця 2009 року через відсутність кворуму.

У ньому відмовляються брати участь ФДМ і ТОВ "ГенАвіаІнвест", яке заявило про відмову бути присутнім на зборах до вирішення всіх судових спорів про право власності на акції "АероСвіту".

ЗАТ "АероСвіт" створено в 1994 році. Флот компанії складається з 13 середньомагістральних Boeing 737 і трьох далекомагістральних Boeing 767.

Також спільно з іншими українськими компаніями-партнерами "АероСвіт" на низці маршрутів використовує літаки Airbus 320, Embraer 145, Embraer 195 і Ан-148.

За даними "АероСвіту", нідерландській компанії Gilward Investments BV належать близько 38% акцій перевізника, Фонду держмайна України - 22,4%, ТОВ "ГенАвіаІнвест" - 24,99%, Investment Advisors Group - 9,8% і "Бюро" - 4,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!