Янукович дозволив спрощений імпорт товарів для Євро-2012

Середа, 21 липня 2010, 13:03

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законів у зв'язку з організацією та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні", яким спрощується порядок ввезення на митну територію України матеріальних цінностей, необхідних для підготовки та проведення Євро-2012.

Відповідний закон №2372-VI, прийнятий Верховною радою 29 червня, був підписаний і оприлюднений на офіційному сайті глави держави в середу.

Закон доповнює ч.1 ст.19 закону "Про єдиний митний тариф" пунктом "Щ2", який ставить у відповідність ввезення предметів в митному режимі імпорту УЄФА (крім підакцизних) статті 11 закону "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні".

Обсяги та порядок ввезення таких предметів будуть встановлюватися Кабміном, перелік таких предметів за кодами УКТЗЕД (української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності) буде визначатися окремим законом.

Реклама:

Також вносяться зміни до ст.11 закону "Про податок на додану вартість", п.11.48 якого викладається в новій редакції, що передбачає звільнення від ПДВ предметів, звільнених від ввізного мита відповідно до норм вищезазначеного п. "Щ2" закону "Про єдиний митний тариф".

При цьому ст.11 закону "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" викладається також у зміненій редакції, згідно з якою буде застосовуватися "особливий порядок оподаткування ввізним митом і справляння ПДВ при ввезенні у митному режимі імпорту (реімпорту) предметів, призначених для підготовки та проведення чемпіонату Євро-2012 ". При цьому довірена особа УЄФА чи учасник чемпіонату (крім збірної України) мають право ввозити такі предмети без сплати ввізного мита і ПДВ.

Ввезення в Україну транспортних засобів, що використовуються УЄФА буде здійснюватися в митному режимі тимчасового ввезення, і вони не зможуть використовуватися в комерційних цілях (для отримання доходу).

До предметів, призначеним для підготовки та проведення Євро-2012, буде застосовуватися спрощений порядок митного оформлення, який полягає в пропуску через митний кордон України та митного оформлення вищевказаних предметів без подання документів, що підтверджують проведення санітарно-епідеміологічного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного, екологічного видів контролю, сертифікатів походження, якості та відповідності, дозволів, свідоцтв, посвідчень, ліцензій, висновків та інших рішень уповноважених органів державної влади.

Законом доручено Кабміну привести свої нормативно-правові акти і забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність з нормами цього закону. Також доручено встановити перелік товарів згідно з кодами УКТЗЕД, передбачені п. "Щ2" ч.1 ст.19 закону "Про єдиний митний тариф".

Також закон зобов'язує Кабіни міністрів затвердити спеціальну спрощену форму митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

Закон "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з організацією та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" набирає чинності з дня опублікування і буде діяти до 1 вересня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!