Мінагрополітики підвищить інтервенційні ціни на зернові

Середа, 21 липня 2010, 12:43

Міністерство аграрної політики має намір підвищити мінімальні та максимальні інтервенційні ціни на зернові, в рамках яких Аграрний фонд здійснює закупівлі зерна.

Про це на брифінгу в середу заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми, враховуючи те, що ціна зростає, як внутрішня, так і на світовому ринку, щоб стимулювати виробників продавати зерно Аграрному фонду будемо виходити з пропозицією скоригувати закупівельну ціну для Аграрного фонду в бік підвищення", - сказав він.

За оцінками міністра, ціна може бути підвищена на 20%.

Реклама:

Він також зазначив, що за останній тиждень вартість всіх видів зернових у середньому збільшилася на 20 доларів за тонну.

Як повідомлялося, в червні Мінагрополітики переглянуло на 2010/2011 маркетинговий рік (МР, липень 2010 - червень 2011 року) мінімальні та максимальні інтервенційні ціни на зернові.

Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року. Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: