"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина цікавиться біоенергетичними проектами в Україні

Середа, 21 липня 2010, 11:25

Учасники інвестиційного форуму "Україна-Німеччина: спільні проекти в біоенергетиці" мають у середу завершити підготовку до реалізації проектів та прямі переговори з інвесторами й фінансовими установами ФРН.

Про це інформує Deutsche Welle.

За словами голови Асоціації учасників ринку альтернативного палива та енергії України Віталія Давія, учасники українсько-німецького форуму побачать реалізацію нових проектів в галузі біоенергетики вже за кілька місяців.

Його думку підтримав і представник німецької сторони Андреас Шютте, який назвав форум "чудовим бізнес-майданчиком для діалогу та особистого контакту між інвесторами та компаніями, які реалізують проекти з біоенергетики".

Реклама:

Найпріоритетнішими напрямками розвитку біоенергетики в Україні на форумі називають використання біомаси, аграрних відходів в якості енергоресурсу, спалення та гранулювання деревних відходів та біогазу.

Давій повідомив, що нині спостерігається активізація продажу електроенергії за "зеленим тарифом", яку виробляють на малих гідроелектростанціях та на біогазовому устаткуванні, і що саме німецькі технології в цій галузі є одними з найкращих в Європі.

Шютте зазначив, що німецькі компанії вважають українське законодавство в галузі відновлювальної енергії та біомаси одним з найбільш прогресивних в Європі і позитивно оцінюють запровадження "зеленого тарифу" на електроенергію та пільг для підприємств, які втілюють проекти з біоенергетики.

Водночас, німецькі підприємці скаржилися на брак повноцінної імплементації цього законодавства та його дотримання державними органами.

Але "українська законодавча основа є досить привабливою для інвесторів", зазначив Шютте.

Організатори форуму, серед яких Спецагентство з відновлюваних ресурсів Німеччини (FNR e.v.) та українська консалтингова компанія у сфері відновлюваної енергетики Fuel Alternative, мають на завершення підбити підсумки конкурсу на кращі проекти з біоенергетики України і надати п'ятьом переможцям експозиційні місця на форумі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: