"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесніков: Янукович зробив інвесторам найкращий подарунок

Середа, 21 липня 2010, 10:45

Будівництво готелів в Україні до фінального туру чемпіонату Європи з футболу в 2012 році перебуває сьогодні "в руках інвесторів".

Про це заявив віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков, під час робочої поїздки до Донецька, повідомляє агентство "УНІАН".

Колесніков наголосив, що держава нині створила сприятливі умови для інвестування будівництва готелів і розвитку готельного бізнесу в Україні.

"Є цільова державна програма, яка дає змогу пільгово кредитувати тих, хто будує готелі. Усі, хто включений у програму, одержать компенсацію відсотків за кредит", - пояснив він.

Реклама:

"До того ж, окрім обіцяного, президент підписав закон про звільнення від податку на прибуток на 10 років всіх готелів, які споруджені і будуть збудовані в Україні найближчим часом", - наголосив віце-прем`єр.

При цьому він додав, що Віктор Янукович в законодавстві врахував, що терміни окупності об`єктів готельного бізнесу досить довгі, і "кращого подарунка для інвесторів бути не може, тому справа тут у руках самих інвесторів, влада пішла на всі кроки для готельного бізнесу".

Водночас Колесніков окреслив завдання, які сьогодні залишаються актуальними для влади деяких українських міст, які приймають Євро-2012.

Проблеми полягають у тому, аби в перспективі забезпечити зайнятість готельної мережі в так званих нетуристичних містах, до яких нині належать Донецьк і Харків.

"Тут інше завдання влади - як у нетуристичних центрах зайняти ці готелі після Євро. Тут треба думати над міжнародними виставковими центрами, конгрес-центрами, тобто, як створити в Харкові і Донецьку центри ділової активності на більш-менш стабільний період, а також запрошувати на нові спортивні змагання", - підсумував Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!