"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров розповів про взаємні поступки України і МВФ

Середа, 21 липня 2010, 09:03

Під час переговорів з Міжнародним валютним фондом і Україна, і МВФ пішли на взаємні поступки.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у вівторок в ефірі Першого національного телеканалу.

"Ці рішення були досить складними, але всі вони мали певний баланс. Вони націлені на підвищення самостійності суб'єктів господарської діяльності, на підвищення їх відповідальності", - заявив він.

За словами Азарова, МВФ наполягав на скороченні бюджетних витрат на 25 млрд. гривень, проте за підсумками переговорів сума була скорочена до 16 млрд. гривень.

Реклама:

"Ми досягли такого компромісу, виходячи з внутрішніх реалій, оскільки ми краще знаємо, що ми можемо, і на які скорочення піти не можна", - зазначив прем'єр.

При цьому Азаров підкреслив, що при скороченні видаткової частини бюджету не були скорочені витрати за соціальними статтями.

"Ми з одного боку скоротили бюджетне фінансування цілої низки програм, але з іншого боку, створили такі умови, при яких суб'єкти ринкової діяльності можуть звертатися за кредитами, а уряд частково може компенсувати відсоткові ставки за цими кредитами", - відзначив він.

Як повідомлялося, 14 липня Кабінет міністрів схвалив меморандум про співпрацю з МВФ.

За словами віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка, обсяг і терміни надання першого траншу для України планується визначити 28 липня в ході засідання ради директорів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!