Уряд відтягує продаж "Укртелекому"

Вівторок, 20 липня 2010, 19:11 -

В Кабміні поки що немає єдиної позиції щодо продажу "Укртелекома".

Про це на прес-конференції сказав голова ФДМ Олександр Рябченко.

"Ніхто не блокує продаж "Укртелекома", але нам його не передають. Має бути ініціатива Мінтрансзв'язку, яку ми готові підтримати на 100%", - заявив він.

Рябченко пояснив, що поки немає єдиної позиції щодо продажу в Мінтрансзв'язку і в окремих міністерствах.

"До цих пір не вирішені питання щодо спецзв'язку, зв'язку в сільській місцевості. До того ж на підприємстві "вісить" синдикований кредит у 500 млн. доларів", - наголосив чиновник.

За його словами, це ті питання, які сьогодні дуже складно вирішити.

"Ми готові взяти ці питання на себе і передати їх інвестору. Я думаю, що він купить "Укртелеком" з цими питаннями. Принаймні, всі радники одноголосно говорять, що то не є гальмом для того, щоб інвестор прийшов і купив підприємство", - вважає голова відомства.

Він допустив, що 2010 року держава може і не реалізувати актив.

"Все може бути. Принципово, він все одно буде приватизований. Колись там сподівалися на щось, зараз немає підстав сподіватися на щось, крім іноземних інвестицій", - сказав Рябченко.

Окрім цього, він підтвердив заявлені плани фонду виставити на продаж у четвертому кварталі 2010 року держпакет однієї з чотирьох енергогенеруючих компаній. За його словами, це буде одна з двох компаній - "Дніпроенерго" або "Західенерго".

Як повідомлялося, ФДМ може виставити "Укртелеком" на конкурс не пізніше 15 серпня , інакше він не встигне перерахувати гроші від продажу у бюджет-2010.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: