"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Волга просить Януковича і Азарова розібратись з "Першим кредитним товариством"

Вівторок, 20 липня 2010, 18:26

Держфінпослуг має намір звернутися до президента і прем'єр-міністра з проханням надати підтримку у вирішенні питання введення тимчасової адміністрації в "Перше кредитне товариство".

Про це заявив глава відомства Василь Волга, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рішення про введення тимчасової адміністрації прийняте у зв'язку з систематичними порушеннями в кредитній спілці, після чого, функції тимчасового адміністратора "Першого кредитного товариства" були покладені на Світлану Cлободенюк.

Однак до сьогоднішнього дня ні члени комісії, ні тимчасовий адміністратор не можуть приступити до виконання своїх обов'язків, так як їх не допускають до документації.

Реклама:

Волга зазначив, що членів тимчасової адміністріції силовими методами змушують покинути центральний офіс КС.

"Всі звернення в правоохоронні органи Одеси з наведення порядку не мали результату. З проханням надати допомогу я звернувся до Генпрокуратури та до мера міста. Навіть не дивлячись на надання з їх боку підтримки, до цих пір ми не можемо домогтися законності", - сказав голова Держфінпослуг.

"Тому я змушений звертатися до президента і прем'єра з цього питання ", - підкреслив він.

За його Волги, комісія застосувала до цього КС 17 приписів з вимогами до керівництва виконати зобов'язання перед членами союзу й усунути порушення законодавства.

Жодне з розпоряджень не було виконано. Заборгованість за депозитами вкладникам КС складає 55 млн. гривень.

Як повідомлялося, через чотири місяці після того, як Держфінпослуг призупинила дію всіх ліцензій КС "Перше кредитне товариство", регулятор ввів у компанію тимчасову адміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: