БЮТ: Фірташ купить Інтер за гроші за газ

Вівторок, 20 липня 2010, 16:08

Рішення Апеляційного суду у справі колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка є політичним, а не юридичним.

Про це після судового засідання заявив журналістам народний депутат, відомий юрист Сергій Власенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, суд не навів жодних підстав для того, щоб змінити запобіжний захід з підписки про невиїзд на затримання та тримання під вартою Ігоря Діденка.

"Суд згадав лише, що у Діденка є вид на проживання в Іспанії. Але цей вид на проживання у нього був достатньо давно, і про це знали і слідчі, коли обирали міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд", - сказав Власенко.

Реклама:

Він заявив, що на сьогоднішній день, відповідно до цього рішення суду, будь-яка людина, у якої в паспорті є віза іншої країни, повинна сидіти в тюрмі. Адже, за логікою суду, людина теоретично може поїхати за кордон.

"Візи у паспортах зараз мають більшість громадян України. І будь-хто може бути заарештований судом. Це повний абсурд", - сказав Власенко.

Він вважає рішення суду абсолютно безпрецедентним і наголосив, що суд не взяв до уваги ані "лист народних депутатів, які готові були взяти Діденка на поруки, ані  лист церковного керівництва, церковних ієрархів, ані на листи видатних героїв України".

"Людина нічого не порушувала. Це безпрецедентний випадок в історії, коли той, хто захищав державні інтереси, хто не давав грабувати, хто у 2009 році врятував країну від газової катастрофи - зараз сидить в тюрмі, виходячи з якоїсь політичної ситуації", -  обурився нардеп.

Він пояснив, чим викликані переслідування Діденка, нагадавши, що нинішній голова СБУ Валерій Хорошковський неодноразово заявляв, що ніхто у нього не зможе придбати частину телеканала "Інтер", окрім Фірташа.

"Оскільки у Фірташа грошей нема, він прагне отримати їх завдяки рішенню стокгольмського арбітражу. Тому тут все зрозуміло", - пояснив Власенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: