"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клінтон обіцяє, що гроші потечуть в Україну слідом за прозорістю

П'ятниця, 2 липня 2010, 19:05

Держсекретар США Гіларі Клінтон вважає, що іноземних інвестицій побільшає в українську енергетику, якщо галузь стане прозорою.

Про це Клінтон сказала на спільній прес-конференції з президентом Януковичем.

"Ми підтримуємо процес реформ, який відбувається в Україні, щоб перетворити український енергосектор, щоб він був прозорий і передбачений. Це створить кращі умови для інвестицій з-за кордону", - сказала Клінтон.

Клінтон нагадала, що навесні 2010 під час переговорів у Вашингтоні президент України Янукович попросив американського президента Обаму "розглянути можливості для інвестицій з боку американських фірм в Україні".

Реклама:

"Ми підтримуємо рекомендації ЄС, Європейського банку і Світового банку щодо великого потенціалу енергосектору, який може привабити великі інвестиції", - сказала Гіларі Клінтон.

У свою чергу Янукович пообіцяв, що Україна дотримуватиметься взятих зобов'язань у транспортуванні енергоносіїв до Європи.

"Україна зобов'язана бути надійним постачальником вуглеводнів до ЄС. Ми будемо робити все, щоб ГТС і нафтотранспортна система працювали надійно і забезпечували необхідні обсяги прокачки вуглеводнів у Європу", - сказав Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: