"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко домовився з Москвою про ціну транзиту

П'ятниця, 2 липня 2010, 17:44

Вартість транзиту російського газу через територію Білорусі становитиме 1,88 долара на 100 км.

Сьогодні "Газпром" і "Белтрансгаз" підписали відповідні доповнення до контракту на постачання і транзит газу в 2007-2011 роках, повідомляє агентство УНІАН.

Також "Газпром" і уряд Білорусі підписали протокол про відрахування спільної білорусько-російської газотранспортної організації "Белтрансгаз" до Інноваційного фонду Міністерства енергетики Білорусі.

Згідно з протоколом, білоруська сторона зобов`язується встановити на 2011-2012 роки норматив відрахувань "Белтрансгаз" до інноваційних фондів Білорусі на рівні, що не перевищує мінімальний розмір цього нормативу в країні

Реклама:

Білоруська сторона гарантує, що не встановлюватиме індивідуальні податки, збори і відрахування для "Белтрансгаз".

Кошти, що вивільняються завдяки зменшенню відрахувань до інноваційного фонду, планується спрямовувати на будівництво підземних сховищ газу в Білорусі.

Рішення ухвалені в рамках домовленостей, закріплених в протоколі з питань створення спільної білорусько-російської газотранспортної організації "Белтрансгаз" від 31 грудня 2006 року.

Як повідомлялося, Білорусь підвищила тариф на послуги з транспортування нафтопродуктів по магістральних нафтопродуктопроводах країни на 12,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!