Екс-очільника Держмитниці залишили під вартою

П'ятниця, 2 липня 2010, 11:59

Апеляційній суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду столиці від 24 червня, який обрав для колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макараенка міру запобіжного заходу у вігляді утримання під вартою.

Про це йдеться у резулятівній частіні ухвали, яку проголосила у п'ятницю колегія Апеляційного суду, повідомляє агентство "УНІАН".

Як зазначається у документі, "заслухавши пояснення сторін, суд вирішив постанови Печерського райсуду від 24 червня про обрання Макаренкові міри запобіжного заходу залишити без змін".

Повний текст ухвали сторони-учасниці процесу можуть отримати не раніше вівторка-середи наступного тижня.

Реклама:

Як повідомлялося, 11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі Україна збитків у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України".

23 червня Головне слідче управління СБУ порушило проти екс-голови Державної митної служби Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості.

Того дня СБУ викликала Макаренка як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, який належав компанії "РосУкрЕнерго", і який згідно з угодою з російським ВАТ "Газпром" було продано НАК "Нафтогаз України".

Після допиту Макаренку пред'явили постанову про затримання.

Печерський районний суд Києва 25 червня виніс постанову про обрання щодо Макаренка запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: