У Азарова витісняють західні компанії з українських родовищ

П'ятниця, 2 липня 2010, 09:10

Британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum має проблеми з ліцензією на видобування газового конденсату в Україні.

Про це інформує Радіо "Свобода" із посиланням на публікацію у Financial Times.

Речники компанії визнали цього тижня, що уряд у Києві також зупинив ліцензії Cadogan Petroleum, як зробив це раніше з Regal Petroleum.

Втрати від цього призупинення склали для компанії майже 140 тис. доларів і Cadogan Petroleum має наміри покрити ці збитки надалі після вирішення проблем із українським міністерством охорони навколишнього середовища.

Реклама:

Експерти з Європейського банку реконструкції і розвитку попереджали іноземні компанії про занадто високі ризики інвестування в українську нафтову та газову промисловість, де панує значний рівень непрозорості.

Як повідомлялося, у кінці червня Міністерство охорони навколишнього природного середовища призупинило дію ліцензії британської компанії Regal Petroleum plc на розробку нафтогазових родовищ в Україні.

Британська Сadogan Petroleum заснована в жовтні 2004 року приватними інвесторами для реалізації проектів у нафтогазовому секторі країн СНД. Компанія розробляє родовища у Східній і Західній Україні.

Одним з міноритаріїв Сadogan є Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: