"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грищенко пояснить Клінтон, що Україна - не Греція

П'ятниця, 2 липня 2010, 08:51

Під час офіційного візиту держсекретаря США Хіларі Клінтон до України планується обговорити питання надання кредиту МВФ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко у четвер в ефірі "5 каналу".

На запитання, чи підштовхне візит Клінтон представників МВФ до позитивного рішення з приводу надання кредиту, дипломат заявив: "Однозначно, ми будемо обговорювати ці питання".

"Для нас пріоритет, звичайно, це отримання допомоги в макроекономічній сфері від МВФ. Ми будемо це обговорювати обов'язково", - уточнив він.

Реклама:

Грищенко сподівається, що під час переговорів влада "зможе довести", що політика уряду "базується на реальних прогнозах і показниках".

"Інколи складається враження, що і фонду, і нашим американським партнерам важко зрозуміти, що ситуація в Греції і в Україні суттєво відрізняється. Якщо там були серйозні прогалини в плані звітування, в плані реальних показників. То це не обов'язково накладається, як матриця на ситуацію в Україні", - заявив він.

Міністр також повідомив, що під час візиту держсекретаря США планується обговорити питання свободи слова в Україні, зміни клімату в регіоні, питання боротьби з тероризмом, торгівлею людьми та розповсюдження зброї масового знищення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!