Думка експерта: Інвестори можуть не дочекатися ПДВ-облігацій. ВІДЕО

Понеділок, 19 липня 2010, 12:29

Минулого тижня низка чиновників, включаючи прем'єр-міністра Миколу Азарова, заявила про відстрочку випуску ПДВ-облігацій до серпня.

Як відомо, раніше емісія цих паперів була проанонсована на початок липня.

На думку фінансового аналітика Astrum Investment Management Сергія Фурси, затримка пов'язана з проведеним протягом двох останніх тижнів роад-шоу єврооблігацій, на якому були сконцентровані значні людські ресурси Мінфіну.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

Реклама:

При цьому аналітик очікує незначний вплив відстрочки на прибутковість в державному сегменті.

"Можливо, частина інвесторів, попередньо орієнтованих на купівлю ПДВ-облігацій, відмовляться очікувати емісію цих паперів і переорієнтуються на стандартні державні облігації. Відстрочка з випуску ПДВ-облігацій негативно вплине на тимчасові терміни відновлення корпоративного сектору, повернення попиту в який ми не очікуємо до абсорбування ринком пропозиції ПДВ-облігацій", - зазначив він.

Таким чином, на думку Фурси, факт очікуваного випуску ПДВ-облігацій продовжує впливати на ринок, з одного боку викликаючи значний ажіотаж з боку інвесторів, а з іншого - залишаючись міфом.

"На ринок постійно надходить суперечлива інформація не тільки щодо термінів виходу паперів на ринок, але і за обсягами випуску, а також про форму. Зокрема, невідомо досі, чи буде випуск проведено в один транш, або на ринок ПДВ-облігації будуть виходити поступово", - пояснив він.

За словами аналітика, прибутковість ПДВ-облігацій, як і раніше, оцінюється на рівні 18-20% на початковому етапі випуску з подальшим різким зниженням прибутковості до 14-16%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!