Суд "накопав" нові збитки від екс-голови "Укравтодору"

Понеділок, 19 липня 2010, 09:59

Печерський суд Києва 13 липня відхилив клопотання екс-глави Державної служби автомобільних доріг ("Укравтодор") Вадима Гуржоса, в якому він просив закрити порушену проти нього кримінальну справу.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на постанову суду.

Видання нагадує, що у квітні 2010 року транспортна прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти керівника "Укравтодору", а також його підлеглого - голови правління ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Валерія Вощевського.

Звинувачення проти колишніх керівників українських доріг грунтувалося на незаконній передачі в довгострокову оренду цілісного майнового комплексу дочірньої структури "Укравтодору" - ДП "ДРСУ № 100".

Реклама:

Відповідне рішення було прийнято і реалізовано чиновниками в лютому-березні 2009 року.

Після цього майно дорожньо-будівельного управління опинилося в розпорядженні комерційної структури зі схожою назвою.

"В результаті спільних злочинних дій голови Державної служби автомобільних доріг України, голови правління ВАТ" ДАК "Автомобільні дороги України" та директора ДП "ДРСУ № 100" державі завдано збитку в розмірі 12,78 млн. гривень", - ідеться в пояснювальній частині судової постанови.

Разом з тим за час слідства з'ясувалося, що крім будівельного управління, колишнє керівництво провело відчуження низки об'єктів по всій Україні.

Зокрема прокуратура звинувачує Гуржоса та Вощевського у підписанні та погодження протягом 2009-2010 років низки наказів про відчуження таких об'єктів.

У списку: гаражний комплекс в Ялті по вул. Котельникова, 4; комплекс нерухомого майна Гніванського асфальтобітумної бази у Вінницькій області; комплекс нерухомого майна в селі Зимна Вода Львівської області; комплекс споруд у Львові по вул. Механічна, 9, складських приміщень у Львові; нерухомість в селі Нова Долина Одеської області; комплекс нежитлових приміщень в смт Артемівка Полтавської області; комплекс гірничо-дробильного обладнання; нерухоме майно в Севастополі по вул. Хрустальова, 22а, і низка інших об'єктів.

У результаті, згідно з довідкою аудитора, до послуг якого звернулася прокуратура, державі було завдано збитків у розмірі 6,19 млн. гривень. Таким чином, разом зі збитком від здачі в оренду ДП "ДРСУ № 100" (у розмірі 12,78 млн. гривень), загальна сума збитків, понесених державою, складає близько 20 млн. гривень.

Адвокат Вадима Гуржоса в суді доводив, що справа проти його клієнта порушена безпідставно.

Згідно з інформацією, яка викладена в судовій ухвалі, захисник колишнього керівництва "Укравтодору" наполягає, що відчужене майно не є державним і могло бути проданим.

За логікою адвоката, нерухомість та інші активи відчужені перебували в статутному фонді компанії "ДАК "Автомобільні дороги України", а не у власності Державної автомобільної служби. Нібито, це дає право керівництву "Укравтодору" їх продавати.

Проте суд не погодився з доводами адвоката, відхилив клопотання і залишив у силі постанову про кримінальну справу.

За інформацією видання, нині Вадим Гуржос перебуває за кордоном.

Трубку телефону екс-чиновника знімає інша людина, яка говорить, що Вадим Гуржос зараз перебуває за кордоном на реабілітаційному лікуванні після складної операції і повернеться до України не раніше як через півроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: