Росія і Болгарія підписали графік будівництва "Південного потоку"

Субота, 17 липня 2010, 11:25

Болгарія і Росія погодили і підписали "дорожню карту" щодо будівництва газопроводу "Південний потік", а також протокол про постачання російського газу до Болгарії.

Документи в урядовій резиденції "Евксиноград" у присутності прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова підписали міністр енергетики Росії Сергій Шматко і міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії Трайче Трайков, повідомляє "Інтерфакс".

"Дорожня карта" являє собою детальний графік робіт з техніко-економічного обгрунтування проекту з зазначенням конкретних термінів їх виконання, а також інші деталі, пов'язані з реалізацією проекту.

Потужність "Південного потоку" складе 63 млрд. кубометрів газу, для транспортування якого будуть використані як наявні на території Болгарії трубопроводи, так і нові траси, які належить побудувати.

Реклама:

Своєчасне виконання заходів "дорожньої карти" дозволить найближчим часом завершити роботу з підготовки до переходу до наступного етапу реалізації проекту - розробки проектної документації.

"Південний потік" - один з двох проектів експортних газопроводів, напряму без країн-транзитерів з'єднують територію Росії та країн Євросоюзу.

"Південний потік" планується прокласти через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!