Азаров побачив, як Румунія відбирає вантажопотоки в України

П'ятниця, 16 липня 2010, 19:19

Україна стурбована рішенням Румунії про розширення дельти річки Дунай.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з комісаром Європейської комісії з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми стурбовані позицією Румунії, яка в односторонньому порядку проводить роботи з розширення гирла Дунаю з тим, щоб переорієнтувати вантажопотоки на свої порти", - заявив Азаров.

Прем'єр зазначив, що такі питання повинні вирішуватися шляхом проведення двосторонніх переговорів, а якщо необхідно, і за участю керівництва Єврокомісії.

Реклама:

При цьому глава уряду нагадав, що співпраця з Євросоюзом є пріоритетним для України і що переговори щодо угоди про асоціацію з ЄС йдуть динамічно.

У свою чергу єврокомісар заявив, що комісія "вже почала обговорювати з МЗС реальні можливості, які дозволять знайти прийнятне рішення, як для української, так і для румунської сторони в тих питаннях, які стосуються дунайської дельти".

Крім того, сторони обговорили шляхи реалізації ініціативи Єврокомісії щодо співпраці в Криму, яке буде передбачати розвиток соціальної інфраструктури, модернізацію туристичної галузі та підвищення інвестиційної привабливості Севастополя та залучення прямих іноземних інвестицій в інфраструктуру міста.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!