"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Київенерго" вибиватимуть борги за газ?

П'ятниця, 16 липня 2010, 17:39

Київська адміністрація допускає можливість примусового стягнення оплати за газ із "Київенерго" за рахунок коштів, сплачених населенням за компослуги.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляють "Українські новини".

"Якщо не буде з нами домовленості на наступному тижні (19-25 липня) щодо оплати за газ, серйозні частини від суми, які надходять від людей, ми муситимемо застосувати... постанову Кабінету міністрів, там є примусовий алгоритм стягнення оплати за газ", - сказав він.

За його, примусове стягнення здійснюватиметься шляхом стягнення оплачених населенням коштів на рівні Головного інформаційно-обчислювального центру і передачі їх НАК "Нафтогаз України" у тому розмірі, який визначить комісія НАКу, Міністерство з питань житлово-комунального господарства й Асоціація міст України.

Реклама:

"Київенерго" вважала, що в них бракувало грошей на забезпечення своєї діяльності, тому не платили за газ, сподівалися на те, що буде різниця в тарифах", - додав Мазурчак.

Він зазначив, що 63% тарифу за компослуги - це вартість газу.

Як відомо, дочірнє підприємство "Нафтогазу" "Газ України" доручило "Київтрансгазу" обмежити з 25 червня газопостачання компанії "Київенерго" через борги.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!