"Нафтогаз" здався у Стокгольмі через тиск "Газпрому"?

П'ятниця, 16 липня 2010, 16:57

Зіграти в Стокгольмському арбітражному суді "договірний матч" з "Росукренерго" від НАК "Нафтогаз України" вимагав "Газпром", погрожуючи можливими конфліктами між НАК і російським газовим монополістом.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня" із посиланням на лист заступника голови правління ВАТ "Газпром" і одночасно глави координаційної ради "Росукренерго" Валерія Голубєва до Олега Дубини, який у вересні 2009 року очолював "Нафтогаз".

На думку видання, цей документ служить ключем для розуміння, чому ж у справі "Росукренерго" проти "Нафтогазу" як третя сторона не фігурували ні "Газпром", ні перші особи Росії.

Суперечка з приводу 11 млрд. кубометрів газу виходить далеко за рамки контракту №14/935-3/04 на зберігання газу в ПСХ, укладеного між НАКом і РУЕ 29 липня 2004 року (у порушенні якого РУЕ звинувачує "Нафтогаз" і саме на його підставі ухвалив рішення Стокгольмський арбітражний суд), пише "Дзеркало тижня".

Реклама:

Вирішення цієї суперечки, вважають журналісти видання, вимагає оцінки правомірності дій НАКу в рамках договору уступки від 20 січня 2009 року між "Газпромом" і "Нафтогазом" і в рамках контрактів між РУЕ і "Газпромом", правами вимоги за якими "Газпром" поступився НАКу на суму 1,7 млрд. доларів.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!