"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ схвалив купівлю "Луганськтепловоза" росіянами

П'ятниця, 16 липня 2010, 16:41

Антимонопольний комітет (АМКУ) дав дозвіл російському ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машзавод" на придбання 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, це забезпечить покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління "Луганськтепловозу".

Раніше повідомлялося, що "Брянський машинобудівний завод", який входить до структури російського "Трансмашхолдингу", виграв конкурс з приватизації 76,001% акцій ХК "Луганськтепловоз", запропонувавши за пакет 410 млн. гривень.

Реклама:

Відповідне рішення затверджено в ході відкритого конкурсу у Фонді держмайна 15 червня 2010 без зауважень з боку членів конкурсної комісії.

Кіпрська "Мантар Холдинг Лімітед", яка подавала заявку на участь у конкурсі, подала до Господарського суду Києва позов про визнання недійсними підсумків конкурсу з продажу ХК "Луганськтепловоз".

Відповідачем у справі визначені ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машзавод", треті особи - "Луганськтепловоз" і Сумське НВО ім.Фрунзе.

За інформацією голови ФДМ Олександра Рябченка, "Мантар Холдинг Лімітед" вимагає визнати недійсними відразу кілька рішень ФДМ, які стосуються конкурсу з продажу "Луганськтепловозу", аж до договору купівлі-продажу пакета акцій цього підприємства, укладеного 22 червня 2010 року.

За інформацією ФДМ, "Мантар Холдинг Лімітед" не була допущена до конкурсу, відповідно до законодавства України, через не надання двох важливих документів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!