Українські бізнесмени поліпшили інфляційні прогнози - НБУ

П'ятниця, 16 липня 2010, 16:07

Бізнес-кола України продовжують покращувати інфляційні прогнози та очікування щодо фінансово-економічного стану підприємств.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України із посиланням на результати опитування керівників компаній.

"Інфляційні очікування зменшувалися третій квартал поспіль і склали 11,8% на наступні 12 місяців проти 14,6% у попередньому кварталі. Основними факторами впливу на споживчі ціни респонденти назвали зростання витрат на виробництво, рівень доходів населення та бюджетні витрати", - вказується в повідомленні.

При цьому індекс ділових очікувань підприємств у другому кварталі 2010 року підвищився і склав 121,8% проти 115,6% у попередньому кварталі. За прогнозами респондентів, у наступні 12 місяців покращиться фінансово-економічний стан підприємств, зростуть обсяги реалізації як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, збільшаться інвестиційні вкладення та зайнятість.

Реклама:

НБУ також відзначає, що зросла частка респондентів, які не очікують змін курсу гривні до долара.

Крім того, згідно з підсумками опитування, потреба в запозиченнях компаній у найближчі три місяці трохи зменшиться.

"Частка респондентів, які планують брати банківські кредити, незначно зменшилася (на 1,2 п.п. - до 44,4%). Використання кредитних ресурсів підприємствами найбільше стримують: високий рівень відсоткових ставок за кредитами, надлишкові вимоги до вартості застави і складність процедури оформлення документів", - наголошується в повідомленні.

За інформацією НБУ, в опитуванні взяли участь керівники 1242 підприємств в усіх регіонах країни, які представляють економіку за основними видами діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!